Novi turistički potencijali

Samogrejna eko-kuća – ekskluzivni
turističko-ugostiteljski objekat


Vaš dom budućnosti

Kuća bez klime i računa za grejanje

Leti hladno, zimi toplo

Uštede u grejanju do 85%, hlađenju 100%, osvetljenju oko 30%

Zimi toplo bez grejanja

Najbolji primer energetske efikasnosti u praksi

Energy Globe Award

Samogrejna eko-kuća nacionalni pobednik za Republiku Srbiju za 2010. godinu

Svetski Dan Habitata

Samogrejne kuće predstavnik Republike Srbije na izložbi "Building the Future We Want"


O nama

VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje predstavlja tim stručnjaka posvećenih razvoju i projektovanju samogrejnih naselja i ekoloških kuća budućnosti, maksimalne energetske efikasnosti uz maksimalno iskorišćenje alternativnih izvora energije, sa ciljem stvaranja ekološkog sveta budućnosti zasnovanog na principima ekološke gradnje, energetske nezavisnosti i života u skladu s prirodom.

VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje (kao deo Istraživačko - razvojnog centra Veljko Milković) posvećen je ekološki održivom razvoju, promociji i razvoju novih proizvoda i tehnologija i njihovoj primeni u svakodnevnom životu.

Cilj VEMIRC - Biroa za zelenu arhitekturu jeste konstantno usavršavanje i implementacija inovacija u oblasti solarne arhitekture i energetske efikasnosti u zgradarstvu radi stvaranja građenog životnog okruženja u skladu s prirodom.

Stojimo Vam na usluzi u potrazi za Vašim domom budućnosti!


Vizija

Ekološka naselja i privredni objekti maksimalne ugodnosti uz maksimalno iskorišćenje alternativnih izvora energije i maksimalne energetske efikasnosti uz zdrav i bezbedan život u skladu sa prirodom.

Misija

Podizanje svesti o značaju i pogodnostima korišćenja alternativnih izvora energije kroz primer i razvoj ekoloških inovacija i življenja u skladu s prirodom.

Slogan: Samogrejna ekološka kuća - Vaš dom budućnosti


Delatnosti

 
  • Istraživanje i razvoj
 
  • Projektovanje i inženjering
 
  • Konsalting i menadžment


Oblasti: arhitektura, građevinarstvo, energetika, ekologija
Discipline: solarna arhitektura, zelena gradnja, zdravo stanovanje, energetska efikasnost u zgradarstvu, obnovljivi izvori energije...


Naš tim

VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje okuplja tim istaknutih i nagrađivanih stručnjaka; inžinjera, projektanata i specijalista iz oblasti energetske efikasnosti, ekološke gradnje i zaštite životne sredine koji već više decenija kroz istrajan rad na ovom patentu i permanentnom istraživanju oblasti uštede energije uspešno usavršavaju ovu inovaciju.

Suštinska sposobnost našeg tima je razvoj i projektovanje inovativnih visoko energetski efikasnih pasivnih solarnih objekata kao rezultat izuzetnih inovacionih kapaciteta i stručnosti u zaštiti životne sredine i ekološkoj gradnji.

Predvođeni idejnim tvorcem i izumiteljem koncepta samogrejne ekološke kuće, akademikom Veljkom Milkovićem, višestruko nagrađivanim profesionalnim pronalazačem i istraživačem, koji je kao jedan od pionira savremene solarne arhitekture, krajem 70-ih godina XX veka započeo rad na razvoju samoodrživog i energetski nezavisnog koncepta ekološkog stanovanja. Kao specijalista za energetsku efikasnost, kroz istrajan rad na svojim patentima i permanentnom istraživanju oblasti uštede energije, kreator je velikog broja primenjih ekoloških inovacija koje već 30 godina razvija i usavršava te promoviše novi princip visoko efikasne pasivne solarne arhitekture.

U saradnji sa našim stručnim savetom koji okuplja profesore univerziteta i specijaliste za ekološku gradnju, koji su svoju profesionalnu karijeru posvetili ekološki održivom razvoju u graditeljstvu, pratimo najnovije trendove u građevinarstvu i arhitekturu i razvijamo koncept samogrejnih kuća do potpune energetske nezavisnosti.

Stručni savet:

 
  • prof. dr Slobodan Krnjetin, dipl. inž. građ. Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu
 
  • prof. dr Radomir Folić, dipl. inž. građ. Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu
 
  • dr Mirjana Lukić, dipl. inž. arhitekture
 
  • dr Mila Pucar, dipl. inž. arhitekture, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije
 
  • mr Marina Nikolić Topalović, spec. dipl. inž. arhitekture, Visoka građevinsko-geodetska škola Beograd

 

Politika saradnje

VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i autor patenta samogrejne eko-kuće, akademik Veljko Milković, otvoreni su i voljni za saradnju sa svim partnerima dobre volje ka daljem razvoju koncepta samogrejnih eko-kuća i njihove dalje primene u svakodnevnom životu.

Svi pojedinci, entuzijasti, naučnici, istraživači, inžinjeri, tehničari i stručnjaci iz oblasti zelene gradnje i energetske efikasnosti kao i institucije (fakulteti, instituti, fondacije, organizacije, agencije, kompanije...) dobro došli su da se pridruže našem rastućem timu i doprinesu boljem i kvalitetnijem postizanju postavljenih ciljeva i bržoj izgradnji našeg ekološkog sveta budućnosti.

VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje posebno poziva arhitekte i građevinske inžinjere i ostale stručnjake na udruživanje i zajednički rad na daljem razvoju i promociji koncepta samogrejnih eko-kuća. Zahtev za priključenje stručnom timu

VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu je otvoren za sve inicijative od poslovnih predloga do naučne saradnje i u potrazi je za partnerima za nastupe na zajedničkim projektima i podnošenje aplikacija na otvorene konkurse fondova, fondacija i drugih institucija i donatora.

Povratak

 
 
VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje
Razvoj i projektovanje samogrejnih naselja, ekoloških kuća budućnosti, maksimalne ugodnosti uz maksimalno iskorišćenje alternativnih izvora energije i maksimalne energetske efikasnosti uz zdrav i bezbedan život u skladu s prirodom.
zelena gradnja, pasivna solarna arhitektura, ekološke kuće, solarne kuće, niskoenergetski objekti, energetski efikasne zgrade, štedljive kuće, zdravo stanovanje, energetska efikasnost u zgradarstvu, obnovljivi izvori energije