Novi turistički potencijali

Samogrejna eko-kuća – ekskluzivni
turističko-ugostiteljski objekat


Vaš dom budućnosti

Kuća bez klime i računa za grejanje

Leti hladno, zimi toplo

Uštede u grejanju do 85%, hlađenju 100%, osvetljenju oko 30%

Zimi toplo bez grejanja

Najbolji primer energetske efikasnosti u praksi

Energy Globe Award

Samogrejna eko-kuća nacionalni pobednik za Republiku Srbiju za 2010. godinu

Svetski Dan Habitata

Samogrejne kuće predstavnik Republike Srbije na izložbi "Building the Future We Want"


Vesti
Arhiva 2011. godina

20. novembar

Štedljiva zemunica

MODERNA zemunica, projekat Veljka Milkovića iz Novog Sada, štedljiva je i pametna kuća, za koju je "pokupio" brojne domaće i međunarodne nagrade. Za 40 godina ova građevina "ušpara" 52.000 evra ili - isplati samu sebe! »

10. oktobar

Fond za inovacionu delatnost predstavio inovaciju samogrejnu eko-kuću

Fond za inovacionu delatnost Republike Srbije je na svojoj internet prezentaciji, u rubrici "Uspešne priče", predstavio inovaciju samogrejnu eko-kuću akademika Veljka Milkovića. »

03. avgust

Solarna zemunica štedi novac i produžava život

Stanari ekološke kuće mogu da uštede oko 1.000 evra godišnje, a za 40 godina ona isplati samu sebe... »

29.
jul

Stan jači od zemljotresa, tornada i rata

Prva novosadska eko-kuća zemunica korišćenjem solarne energije sama će sebe otplatiti... » +

08.
jul

Samogrejna eko-kuća

U najnovijem 072. broju časopisa za arhitekturu i urbanizam Društva Arhitekata Novog Sada - DaNS, u okviru teme broja Održivost, predstavljena je inovacija akademika Veljka Milkovića - samogrejna ekološka kuća kao redak primer održive gradnje u Srbiji. »

06.
jul

Kuće nasute zemljom

U novom specijalizovanom magazinu za eko arhitekturu i kulturu "Eko Kuća", u rubrici Podzemne kuće, predstavljen i koncept samogrejne eko-kuće Veljka Milkovića:
Koncept samogrejne ekološke kuće, predstavlja primer nasute kuće koja je energetski efikasna i koja koristi sunčevu energiju primenom pasivnih solarnih sistema... »

03. mart

Radio Novi Sad - emisija Abakus: Samogrejna eko-kuća

Radio Novi Sad emisija „Abakus“ o samogrejnoj eko-kući: kako je nastala ova ekološka inovacija, njene prednosti i karakteristike, projekat izgradnje promotivnog objekta... :: razgovor vodila Mirjana Damjanović Vučković (trajanje 29:58 min.)


01. mart

Solarna zemunica: Leti hladi - zimi greje

U najnovijem 45. broju magazina za nauku, istraživanja i otkrića - Planeta, u okviru rubrike arhitektura predstavljena je samogrejna eko-kuća Veljka Milkovića:
U odnosu na klasičnu kuću, solarna zemunica pokrivena je sa tri strane slojem zemlje debljine oko 50 cm. Otvorena je samo sa južne strane, i to prozorima iznad kojih je... »

25. januar

Budućnost stanovanja: Made in Serbia - Samogrejna ekološka kuća

U novom specijalizovanom magazinu za arhitekturu i umetnost "ArhArt" u prvom broju, u okviru rubrike eko gradnja, predstavljena je samogrejna eko-kuća Veljka Milkovića kao najbolja ekološka inovacija u Srbiji i dobitnik najprestižne međunarodne nagrade "Energy Globe" za očuvanje životne sredine u svetu. »

16. januar

Radio Novi Sad: Samogrejna eko-kuća - rešenje racionalne gradnje

Zeleni talas Radio Novog Sada emisija „Pod staklenim zvonom“ prilog o samogrejnoj eko-kući kao racionalnom rešenju za gradnju kuća koji omogućuje maksimalnu uštedu energije :: razgovor sa akademikom Veljkom Milkovićem vodila Milijana Jeftenić (trajanje 10:01 min.)

15. januar

Radio Novi Sad: Samogrejne kuće - idealan način za uštedu energije

Radio Novi Sad emisija „Novosti“ prilog o samogrejnoj eko-kući kao idealnom načinu da se uštedi veliki procenat energije i očuva životna sredina :: razgovor sa akademikom Veljkom Milkovićem vodila Milijana Jeftenić (trajanje 01:53 min.)

13. januar

Radio Novi Sad: Samogrejna eko-kuća - energetski efikasan dom

Radio Novi Sad „Prepodnevni program“ razgovor sa akademikom Veljkom Milkovićem o samogrejnoj eko-kući kao energetski efikasnom domu :: razgovor vodila Milijana Jeftenić (trajanje 06:50 min.)

Vesti arhiva: 2013. 2012. 2011.
 
VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje
Razvoj i projektovanje samogrejnih naselja, ekoloških kuća budućnosti, maksimalne ugodnosti uz maksimalno iskorišćenje alternativnih izvora energije i maksimalne energetske efikasnosti uz zdrav i bezbedan život u skladu s prirodom.
zelena gradnja, pasivna solarna arhitektura, ekološke kuće, solarne kuće, niskoenergetski objekti, energetski efikasne zgrade, štedljive kuće, zdravo stanovanje, energetska efikasnost u zgradarstvu, obnovljivi izvori energije