Novi turistički potencijali

Samogrejna eko-kuća – ekskluzivni
turističko-ugostiteljski objekat


Vaš dom budućnosti

Kuća bez klime i računa za grejanje

Leti hladno, zimi toplo

Uštede u grejanju do 85%, hlađenju 100%, osvetljenju oko 30%

Zimi toplo bez grejanja

Najbolji primer energetske efikasnosti u praksi

Energy Globe Award

Samogrejna eko-kuća nacionalni pobednik za Republiku Srbiju za 2010. godinu

Svetski Dan Habitata

Samogrejne kuće predstavnik Republike Srbije na izložbi "Building the Future We Want"


Publikacije

Knjige akademika Veljka Milkovića o novim ekološkim tipovima stambenih objekata koji su potpuno u skladu s prirodom.

Knjiga Solarne zemunice - dom budućnosti
Knjiga Solarne zemunice - dom budućnosti - učitavanje...

Knjiga "Solarne zemunice - dom budućnosti"

SOLARNE ZEMUNICE - DOM BUDUĆNOSTI
Veljko Milković, Aleksandar Nikolić

U nizu solarnih pronalazaka može se zapaziti i nekoliko projekata koji nude neka realna rešenja. Među njima značajno mesto zauzima takozvana „solarna zemunica“. Ona kao jedna od mogućnosti stanovanja u skoroj budućnosti nije rupa u zemlji nego svetao i udoban životni prostor u kome se, bar na našem podneblju, može uštedeti oko 83 odsto ukupno potrošene konvencionalne energije koja se koristi u svakom domaćinstvu i zapravo, solarna zemunica, osim direktne, indirektne i reflektujuće energije Sunca, koristi i sve ostale energije koje se oslobađaju od kućnih aparata i čoveka.
Solarna zemunica ne remeti i ne zagađuje okolinu, jeftinija je od klasične kuće, zaštićena je od zemljotresa, vibracija, buke... Nabrajanje ostalih prednosti zauzima poveći spisak, ali solarna zemunica ima i jednu veliku manu, koja se ne može prećutati - mora biti okrenuta Suncu!

Knjiga Veljka Milkovića i Aleksandra Nikolića „SOLARNE ZEMUNICE - DOM BUDUĆNOSTI“, daje ozbiljan pristup i prilog borbi protiv zahuktale energetske krize. Ova knjiga, bogato ilustrovana i dokumentovana, je samo jedno od bezbroj rešenja korišćenja sunčeve energije. Možda ćemo jednog dana živeti u naselju solarnih zemunica?

pročitajte SADRŽAJ
Sadržaj knjige Solarne zemunice - dom budućnosti - učitavanje...

Sadržaj knjige "Solarne zemunice - dom budućnosti"


- 72 strane
- 55 ilustracija i fotografija
- format: 19x11cm
- meki povez
- crno-bela štampa
- jezik: srpski (latinica)


Izdavač: NIŠRO Dnevnik, Novi Sad, 1983. god.


 
Knjiga Ekološke kuće
Knjiga Ekološke kuće - učitavanje...

Knjiga "Ekološke kuće"

EKOLOŠKE KUĆE
Veljko Milković

Ideja vodilja u nastajanju ove knjige je život i rad u skladu sa prirodom, pre svega radi njenog očuvanja i što manjeg narušavanja ravnoteže. S obzirom da postoje prirodne zakonitosti i granice koje se ne smeju prekoračiti, a kojima se čovek svojim delovanjem naglo približava, nužno je da se svi zauzmemo u zaštiti prirode i otklanjanju ne samo posledica, već i uzroka koji su situaciju na Zemlji doveli u alarmantno stanje.

Jedan od bitnih uzroka koji su doveli do ovakvog stanja je način življenja i stanovanja koji se mora radikalno izmeniti. S tom namerom su u ovoj knjizi prikazani ekološki, stambeni, poljoprivredni i drugi objekti "zaštićeni" zemljom. Ovakvih pojedinačnih objekata kao i celih naselja ima mnogo u svetu, naročito u razvijenim industrijskim zemljama kao sto su SAD, gde se ovakav način gradnje često primenjuje.

pročitajte SADRŽAJ
Sadržaj knjige Ekološke kuće - učitavanje...

Sadržaj knjige "Ekološke kuće"


- 60 strana
- 53 ilustracije
- format: 19x11cm
- meki povez
- crno-bela štampa
- jezik: srpski (latinica)
- štampano u četiri neizmenjena izdanja

Izdavač: TIM-NT '90, Novi Sad, 1991. god.


Štampana izdanja rasprodata!

Dostupna izdanja u elektronskom obliku - e-books

CENA za obe e-knjige: 300 dinara / 5 € bez poštarine

 

Porudžbina knjiga

Publikacije su trenutno dostupne samo u elektronskom formatu i mogu se poručiti pouzećem na CD-u (plaćanje se vrši kada poštar donese pošiljku na kućnu adresu - važi samo za Republiku Srbiju) ili se nakon plaćanja preko tekućeg računa (uplatom preko banke) mogu preuzeti preko FTP-a (linka za preuzimanje - download) - da izvršite porudžbinu molimo Vas ispunite NARUDŽBENICU.

 
 
VEMIRC - Biro za zelenu arhitekturu i zdravo stanovanje
Razvoj i projektovanje samogrejnih naselja, ekoloških kuća budućnosti, maksimalne ugodnosti uz maksimalno iskorišćenje alternativnih izvora energije i maksimalne energetske efikasnosti uz zdrav i bezbedan život u skladu s prirodom.
zelena gradnja, pasivna solarna arhitektura, ekološke kuće, solarne kuće, niskoenergetski objekti, energetski efikasne zgrade, štedljive kuće, zdravo stanovanje, energetska efikasnost u zgradarstvu, obnovljivi izvori energije